تناسب اندام با کراس فیت...
کراس فیت چیست؟ واژه ای که امروزه خیلی ها از ما میپرسند و از آمار سرچش در گوگل می توان پیش بینی کرد که چقدر این ورزش مورد توجه قرار گرفته است. کراس فیت ترکیبی از چند رشته ورزشی است که یکی از بهترین روش های تناسب اندام را شامل می شود. در این مطلب از آکادمی تناسب اندام ابراهیم عبدی این رشته ورزشی را به طور کامل به شما معرفی خواهیم کرد.
تاریخچه کراس فیت (Cross fit)
تاریخچه کراس فیت چیست؟ کراسفیت یک روش تمرینی جدید که توسط آقای گرک گلسمن در سال ۱۹۹۰ به بعد به وجود آمد، این فرد یک ژیمناستیک کار بود که میخواست رکوردها و ظرفیت سلامت و عملکردی خودش رو ارتقا بده و وقتی که تمرینات ژیمناستیک رو با تمرینات متابولیکی ( هوازی و کاردیو) و همچنین در کنار انها تمرینات با وزنه تمرینات مقاومتی ترکیب کرد به شدت عملکرد این فرد ارتقا پیدا کرد و از اون روز تصمیم گرفت روش تمرینی رو ابداع کنه تحت عنوان کراسفیت که بعداًها این کراسفیت تحت عنوان یک روش تمرینی به یک سازمان بزرگ تبدیل شد، که این سازمان آمریکایی تحت عنوان سازمان کراسفیت مسئول اصلی کراس فیت در جهان هستند.
مزایای تمرین کراسفیت
بزرگترین مزیت تمرینات کراس فیت چیست ؟ کراس فیت را می توان در دو بعد سلامت عمومی و در ساخت بدن های فوق آماده برای عملکرد های ورزشی، مشاهده کرد.
به طور خلاصه اگه بخواهیم کراسفیت را تعریف کنیم، روش تمرینی است که به دنبال ساخت بدنهایی با ظرفیت فیتنس بالا می باشد، این ظرفیت را می توان در ۵ تا مولفه سلامت ۵ تا مولفه عملکرد بیان کرد، که ۵ تا مولفه سلامت یعنی استقامت قلبی عروقی، استقامت عضلانی، قدرت عضلانی، انعطاف پذیری و ترکیب بدنی، همچنین ۵ مولفه اجرا شامل سرعت توان، چابکی، سرعت، عکس العمل، هماهنگی و تعادل است. کراسفیت از بهترین روش های تمرینی است که می تواند ۱۰ مولفه را به طور همزمان رشد و ارتقاء دهد.
ورزش کراس فیت برای چه کسانی مناسب است؟
۱۰ مولفه فیتنس به صورت یک پارچه به وسیله این روش تمرینی ارتقا پیدا میکنه، بدن از یک ظرفیت سلامت و ظرفیت اجرا بالای برخوردار میشه بنابراین پس برای چه کسانی این رشته و این روش تمرینی مناسبه در جواب اینه که برای هر فردی که به دنبال بهترین به دنبال بالا بردن ظرفیت سلامت و ظرفیت اجرای خودش هست این روش تمرینی مناسب ، از یک کودک ۳ ساله گرفته تا یک ورزشکار المپیکی و یک فرد سالمند رو میتونید با این روش تمرین به اوج سلامت و عملکردش برسونید. از این روش تمرینی میتونه تمام افرادی که برای ساخت یه زندگی سالم یا به دست آوردن عملکرد خوب در ورزشها هستند میتوانند استفاده کنند. کلاس کراس فیت یکی از بهترین گزینه هایی است که به شما کمک می کند بتوانید تشخیص دهید که آیا این رشته برای شما مناسب است یا خیر.
تمرینات ورزشی کراس فیت
در این روش تمرینی ما سه گروه تمرین رو داریم که شامل بهتر بگم در این روش تمرینی ما یک هرم رشد ورزشکار رو داریم که اولین بیس و پایه این هرم نوتریشن و تغذیه است که بایستی فرد اول باید تغذیه خودش به سبک زندگی خودش رو تغییر بده، دومین گام تمرینات متابولیک کاندیشنینگ یا تمریناتی هستند که از قلب و عروق و سیستم متابولیکی سوخت و ساز رو تحریک میکنه و بدن رو برای سوزاندن کالری و ارتقا سیستم قلبی عروقی آماده میکند. در سومین قسمت این هرم تمرینات ژیمناستیک رو میبینیم که تمام تمریناتی که به وسیله وزن بدن قابل انجام است، قرار دارند و بخش بعدی تمرینات وزنه برداری است، که تمام تمرینات مقاومتی که هم وزنهبرداری المپیکی هم تمام تمرینات مقاومتی که به وسیله وزنه بیرونی اعمال میشه تحت عنوان تمرینات وزنه برداری معرفی می گردد.
این گروه های تمرینی در هرم رشد ورزشکار کراس فیت قرار دارد.
تفاوت کراس فیت با بدنسازی
ورزش کراس فیت هم یک نوع بدن سازی است اما با پرورش اندام خیلی متفاوت است. بدن سازی، پرورش اندام و کراس فیت همه به دنبال ساختن بدن هستند اما نوع ساختن متفاوت است. مهمترین تفاوت کراس فیت با پرورش اندام در این است که کراس فیت بدن را در ابعاد مختلف می سازد و تقویت میکند ( مثل قلب و عروق، عضله ، ترکیب بدنی ، تناسب اندام و ......) اما پرورش اندام فقط به دنبال ظاهر می باشد. پس در کراس فیت هر کی آماده تر و سالم تر باشد ملاک است اما در پروش اندام هرچه عضله بزرگتر و زیباتر باشد ملاک است.
تجهیزات کراس فیت
کراس فیت تجهیزات زیادی دارد و هیچ محدودیتی در ارائه تمرین انواع تجهیزات را ندارد اما پر مصرف ترین تجهیزات در کراسفیت از این قبیل می باشند:
رک یا سازه کراس فیت، بار و میله وزنه برداری، دمبل، کتل بل، توپ، مدیسنبال ، ایر بایک، طناب، روئینگ، ایربایک، دستگاه روئینگ، تردمیل، دستگاه اسکی و صفحههای وزنه برداری.